Dofinansowanie

Firma ZOMAX Aleksandra Aszyk realizuje przedsięwzięcie MŚP pn. „Dywersyfikacja i uodpornienie na przyszłe kryzysy firmy Zomax Aleksandra Aszyk działającej w regionie pomorskim”.

 

Cel przedsięwzięcia MŚP

Dywersyfikacja działalności, wprowadzenie nowych usług oraz uodpornienie na przyszłe kryzysy firmy ZOMAX Aleksandra Aszyk poprzez inwestycję w bazę usługową oraz podnoszenie kwalifikacji.

 

Przewidziane zadania:

Zadanie nr 1 – Inwestycja w bazę usługową

Zadanie nr 2 – Podnoszenie kwalifikacji

 

Grupy docelowe: 

Projekt skierowany jest do MŚP z sektora HoReCa, turystyka lub kultura. Z projektu skorzysta Beneficjent – firma Zomax Aleksandra Aszyk.

 

Realizacja powyższych zadań i działań w nich zawartych przyczyni się do zwiększenia odporności Wnioskodawcy na przyszłe sytuacje kryzysowe oraz rozszerzenie prowadzonej działalności. Firma pozyska nowych klientów.

 

Dzięki realizacji przedsięwzięcia nastąpi:

1.    Wprowadzenie nowych usług: 

– wynajem sprzętu rekreacyjnego: rowery elektryczne i mini golf

– nauka pływania.

2.    Ulepszenie oferty firmy

3.    Podniesienie możliwości sprzedażowych

4.    Pozyskanie nowych klientów

 

Wartość przedsięwzięcia: 736487,68 PLN 

Wartość dofinansowania z UE: 538 893,43 PLN

#KorzyściDlaCiebie

#NextGenerationEU

#FunduszeUE

Firma ZOMAX ALEKSANDRA ASZYK realizuje projekt pn. Przeciwdziałanie negatywnym skutkom wystąpienia epidemii COVID-19 w firmie ZOMAX Aleksandra Aszyk. Projekt jest realizowany w ramach Osi priorytetowej 2 Przedsiębiorstwa Działania 2.2 Inwestycje profilowane – wsparcie dotacyjne, Poddziałania 2.2.1 Inwestycje profilowane – wsparcie dotacyjne Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Pomorskiego, finansowanego z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego.

Celem głównym projektu jest przeciwdziałanie negatywnym skutkom wystąpienia epidemii COVID-19 w przedsiębiorstwie ZOMAX poprzez rozbudowę infrastruktury adaptacji pomieszczeń, zakupie wyposażenia w Pensjonacie Zielony Zakątek

Proj. obejmuje następujący zakres i działania:
Rozbudowę obiektu o pomieszczenia kuchenne wraz z adaptacją
Wyposażenie pomieszczeń kuchennych o sprzęt niezbędny do świadczenia usług gastronomicznych

Zakres projektu stricte dotyczy wprowadzenia do oferty nowych usług.

Dzięki podjętym działaniom inwestycyjnym możliwe będzie znaczne podniesienie atrakcyjności i konkurencyjności naszego Ośrodka. Rozbudowa obiektu pozwoli na świadczenie usług gastronomicznych w formie restauracji.

Realizacja projektu będzie miała bardzo istotny wpływ na przeciwdziałanie negatywnemu wpływowi pandemii COVID-19 na działalność firmy, w aspekcie sanitarno-zdrowotnym i gospodarczym, z uwzględnieniem pracowników i osób korzystających z usług.

Wartość projektu
289 122,91 PLN
Wkład Funduszy Unijnych
250 000,00 PLN